fórum topikok száma: 131 / az összes posztok száma: 9 / regisztrált felhasználók száma: 81 / a fórum: 3870 napos


  Fórum etikett

  Oppenheim
  Oppenheim
  Admin

  Number of posts : 151
  Registration date : 2008-12-17

  Fórum etikett Empty Fórum etikett

  Post  Oppenheim on Fri Dec 19, 2008 3:35 am

  Fórum etikett

  2008/www.musichq.forumotion.com/Bluesman

  A következő szabályzat a www.musichq.forumotion.com fórumra vonatkozik!


  A hozzászólást ne kezdjük azzal hogy "nincs kedvem végigolvasni az előző X oldalt, ezért inkább megkérdezem hogy …". Legyen kedvünk. Másoknak is volt kedve és vették a fáradtságot hogy beírják a válaszokat, úgyhogy olvassuk el vagy használjuk a keresőt vagy ne várjuk, hogy udvariasan 10-edszerre is beírják ugyanazt csak azért, mert mi lusták voltunk.


  - Amikor valaki olyan hozzászólására szeretnénk reagálni az idézet funkciót használva, aki egy hosszabb szöveget, nagyobb méretű képe(ke)t helyezett küldött a topicba, ne idézzük be az ő teljes hozzászólását, inkább hagyjunk meg belőle pár sort, amiben a lényegi infó van (vagy akár a hozzászólás elejét), és csak ezt csatoljuk a mi bejegyzésünkhöz. Ezzel rövidíthető 1-1 oldal hossza, áttekinthetőbb marad a fórum.

  - A fórumon a hozzászólások kategórizálva vannak annak érdekében, hogy az egyes témákat egy helyen, összeszedetten találjuk meg. Tehát hozzászólás előtt érdemes lenne körbenézni vajon mit hova lehet beírni, nincs szükség filmes kérdésre a zene témakörben vagy épp fordítva. A fórum keresőjében van lehetőség a témák címére is szűrni, használd.

  - Ha a fórumon viselkedéseddel többször, vagy akár folyamatosan munkát adsz a moderátoroknak, sok jót ne várj! Ők is emberek, nekik is van jobb dolguk minthogy mások butasága vagy rosszindulata miatt pakolgassák a hozzászólásokat a helyükre, kiszedjék az oda nem illő írásokat vagy hogy ÁLLJ-t mondjanak offtopic veszekedés közben. Igen, ők vállalták, hogy ezt csinálják, de azért legyünk már megértéssel és belátással feléjük is, feleslegesen ne adjunk munkát nekik.


  - A fórumon a segítségkérés lényege, hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől, hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk "ki csinálja meg helyettem".

  - Mielőtt a fórumban felteszel egy kérdést, a választ próbáld megkeresni a google-ban. Ha ezt kihagyod, és csak írsz ész nélkül majd a fórumozók látják, hogy erre a válaszra a google egyből kidobja a találatot, akkor nyugodtan könyveld el magadban, hogy a legtöbbjük legszívesebben a pokolba kíván. Még ha ezt nem is írják be a fórumba.

  - Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer tegyél be. Nem kell azt többször, mindenféle – általunk megfelelőnek tartott topicba – helyre beírni, mert nem ostoba a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma, úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ.

  - Amikor egy új topicot nyitsz egy fórumon, érdemes olyan címet adni neki, mely legalább valamelyest utal a témára. Ne adjál meg címnek olyat, hogy pl. "Nagyon sürgős kérdésem van!" vagy, hogy "Fontos!". Az ilyen címekkel maximum annyit érhetsz el, hogy még az sem fog bejönni a topicokba, aki esetleg tudna válaszolni a kérdésedre, problémádra.

  - A fórum nem dedó,, ezért tartózkodjunk az olyan mondatoktól, hogy "Plííííz plíííz plííízzzz" vagy hogy "Léccci léccci léccike!". Mindenki utálja. Azt is, aki ilyet ír.

  - Fórumon nem szokás a kérdésünkre mail-ben választ kérni. Már csak azért sem, mert a feltett kérdésünkre érkező válasz másnak is hasznos lehet a későbbiekben.

  - Tartózkodjunk az olyan semmitmondó hozzászólásoktól, amikor egy bánatos smiley-n kívül nem tudunk mit beírni. Ha ennyire telik, inkább maradjunk csendben.

  - Ne használjunk túl sok felkiáltójelet vagy kérdőjelet (vagy egyéb jelet) indokolatlanul a hozzászólásainkban. A többiek akkor is meg fogják érteni a kérdésünket, ha nincs a végén "??????????".

  - Hacsak nem nagyon-nagyon indokolt, akkor a hozzászólásunkat ne színezzük, ne állítsuk át a betűméretet, ne húzzuk szét stb... Magyarul próbáljunk meg igazodni a fórumhoz és ne feltűnősködjünk. A feltűnési viszketeségben szenvedőket sokan nem kedvelik.

  - MINDEN MAGÁRA ADÓ FÓRUMOZÓ TUDJA, HOGY A CSUPA NAGYBETŰVEL VALÓ ÍRÁS A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN VALÓ ORDIBÁLÁSNAK FELEL MEG. Kérünk, a fórumon ne ordibálj.

  - Ha feltettünk egy kérdést a fórumon, majd a válasz előtt rájövünk a megoldásra, ne csak annyit írjunk be, hogy "már megoldódott", mert ez faragatlanság. Írjuk le, hogy mi volt a megoldás, hátha másnak is segítünk vele a későbbiekben.

  - Amennyiben kérdésünk van (vagy nincs, de be akarunk írni valamit) és az több témába is beleillik, akkor válasszuk ki a legszimpatikusabbat és tegyük be oda. Csak oda. Nem kell minden egyes témába beleírni ugyanazt a hozzászólást, mert keverednek a válaszok, illetve munkát adsz a moderátoroknak (rosszabb esetben az adminnak).

  - Ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértőket. Meg azokat sem persze, akik képtelen leírni normálisan egy mondatot, de ez most egy más téma.

   Current date/time is Tue Jul 23, 2019 10:59 am