fórum topikok száma: 131 / az összes posztok száma: 9 / regisztrált felhasználók száma: 81 / a fórum: 3870 napos


  Felhasználási szabályzat

  Oppenheim
  Oppenheim
  Admin

  Number of posts : 151
  Registration date : 2008-12-17

  Felhasználási szabályzat Empty Felhasználási szabályzat

  Post  Oppenheim on Fri Dec 19, 2008 3:34 am

  Felhasználási szabályzat

  2008/www.musichq.forumotion.com/Oppenheim

  A következő szabályzat a www.musichq.forumotion.com fórumra vonatkozik!


  Üdvözöljük a www.musichq.forumotion.com. A fórum célja az, hogy közösség kialakításával segítse másokat, az egymás közti kommunikációban felületet biztosítson. Azzal, hogy használod a www.musichq.forumotion.com, továbbiakban: "Mi", "MusicHQ") fórumot elfogadod, hogy betartod az alábbi feltételeket. Ha nem fogadod el, kérjük ne használd, illetve ne is keresd fel a fórumot. A feltételeket bármikor megváltoztathatjuk! Erről folyamatosan tájékoztatást adunk. Érdemes rendszeresen áttekinteni az információk topicot, mivel a fórum felhasználási feltételeinek megváltoztatása utáni további használatával beleegyezel az új feltételek betartásába!


  1.01 Általános tudnivalók


  • Fórumunkban csak az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító és a hozzá tartozó jelszó használatával teheted közzé kérdéseidet, üzeneteidet, kommentárjaidat.

  • A regisztrációhoz egy becenév, egy jelszó és egy érvényes e-mail cím megadása szükséges. Amennyiben az általad választott azonosító már használatban van, nem fogsz tudni regisztrálni az adott néven: ez esetben kérjük, válassz másikat. A regisztrációs űrlap további mezőinek kitöltése nem kötelező.

  • Kérünk, hogy olvasd el figyelmesen az itt található szabályokat. A fórum használatával, a regisztrációval elfogadod az itt leírtakat, és elismered, hogy elolvastad és megértetted a fórum használatának feltételeit, és hogy ezek be nem tartását hogyan szankcionáljuk.

  • A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy a hozzászólók jogai ne sérüljenek a fórum használata során, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak a fórumon.

  • Vedd figyelembe, hogy nem vagyunk semmilyen módon sem felelősek a publikus fórumban leírtakért. Nem vállalunk garanciát a leírtak valóságtartalmát, hitelességét, teljességét, hasznosságát, vagy bármilyen egyéb részét vagy egészét illetően.


  1.02 Feltöltési szabályok

  • Ha írni/olvasni szeretnél a regisztrációt követően máris nekifoghatsz.
  • Bármi feltölthető, ami nem sérti a jó ízlést, szándékosan nem provokatív, nem megalázó, nem buzdít bűncselekményre és nem sérti a közízlést. A forumpro csapata igyekszik objektíven értékelni, de ha ilyen jelenik meg tájékoztatás nélkül töröljük azt!
  • A cím legyen lényegre törő és tájékoztasson mi található a hozzászólásban!
  • A hozzászóláson belül megadhatsz képeket, grafikákat, videókat (csak: youtube, dailymotion), térképet (csak: Google Map), emoticonokat!
  • A hozzászólásokat moderáljuk, ha egy hozzászólás szerinted indokolatlanul sértő vagy megtévesztő, jelentsd a moderátorok felé!
  • Törekedj az esztétikumra, pontosságra, alaposságra!
  • A piros szín az Admin és a Moderátorok színe, hozzászólásodban ne használd!
  • A Profil menüpontban beállíthatod az aláírásodat ez tetszőleges lehet (hirdethet téged is - max. 300x300 pixeles kép lehet!)


  1.03 Moderálási alapelvek

  A fórum szabályait megszegő hozzászólásokat/témákat külön értesítés nélkül töröljük. Amennyiben egy fórumozó a fórumszabályzatban foglaltakat megszegi, és ezért a fórum moderátorainak bármilyen módon változtatni kell az érintett témakör, vagy a topik összetételén (pl topiktörlés, hozzászólás törlése), az illető figyelmeztetésben részesül A figyelmeztetés pontos okáról az érintett értesítést kap e-mailben vagy privát üzenetben, továbbá a kapott figyelmeztetést megtekintheti az adatainál található naplózott felületen (ezt a házigazdákon és az adott fórumozón kívül senki nem láthatja).

  A többszöri figyelmeztetés a hozzászólási jog átmeneti megvonását eredményezheti. Bizonyos, nagyon kirívó esetekben, a fórumozó azonnal és végérvényesen kizárható. Öt figyelmeztetés a felhasználó kizárását vonja maga után.
  Az a felhasználó, aki kitiltása ideje alatt valamilyen módszerrel visszatér a fórumra, ezzel megszakítva büntetését, azonnal végleges kitiltást kap büntetésképpen.

  A felhasználó segítségnyújtásokkal, szakmai tanácsokkal csökkentheti figyelmeztetését.

  Regisztráció szabályai:

  * Regisztrációkor valós e-mail cím megadása kötelező.
  * Tilos ismert személyek nevének választása (politikusok, színészek, sportolók, stb).
  * Tilos továbbá a közízléssel ellentétes és a hatályos magyar jogszabályokba ütköző név választása (pl tiltott önkényuralmi jelképek használata).
  * A szabálysértő regisztrációkat értesítés nélkül töröljük.

  Aláírások és avatarok szerkesztése:

  * Az aláírás maximum 300x300 képpont méretű képet (képeket) és szöveget tartalmazhat összesen. VIP, Uploader és Donator felhasználóknak 500x150 képpont a megengedett.
  * Az aláírásnak bele kell férnie 200KByte-ba.
  * Maximum avatarméret 90 x 90 pixelre van korlátozva.
  * Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

  Témák szerkesztése:

  * A fórum tartalmától eltérő téma nyitása esetén áthelyezzük.

  Hozzászólások szerkesztése:

  * A moderátor átszerkesztheti azokat a hozzászólásokat, amelyek kirívóan kulturálatlanul lettek megírva, de a hozzászólás eredeti tartalmát nem érintve.
  * A *-ozás, vagy más jellegű, jelentést nem módosító nyelvezeti eszközök használata ($ S helyett, pontok beleillesztése, @ a helyett stb.) esetén.
  * Kísérletet tehet a hibás linkek helyreállítására.
  * Felesleges idézetek eltávolítása. Ne idézd a közvetlenül előtted szólót (ha az időrendben utolsó hozzászólásra válaszolsz, ne a hozzászólás melleti Válasz gombot használd).
  * Piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) szín használata, ez az adminisztrátoroknak és a moderátoroknak van fenntartva.
  * Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

  Hozzászólások törlése:

  * Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
  * Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike.
  * Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
  * A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások (Ezek közé tartozik a letöltési fórumok topikjaiban való kérés, csevegés is).
  * Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
  * Szándékos flood és reklám esetén.
  * Piramisjátékok, lánclevelek (ingyenesek is)
  * Torrent fájlok és egyéb P2P linkek (ed2k, magnet, stb)
  * Torrent meghívó kérés és felajánlás
  * Tiltott önkényuralmi jelképek, politikai és/vagy vallási témák, káromkodás, trágár szavak és kifejezések használata.
  * Más oldalon elérhető szavazásra való buzdítás.

  A fórumon egy felhasználó nevét az adminisztrátorok tudják megváltoztatni, de csak és kizárólag indokolt esetben.

  Ha valaki nem tud valamit, nem követelődzik, nem nyuszizik, hanem kérdez, akár a megfelelő topikban akár privát üzenetben, hogyha nem tudnak linkelni akkor itt vannak az adminok, moderátorok, de segítenek a régebbi tagok is.

  Direkt linket csak code-tag közé téve jelentess meg!

  Ha egy témához szeretnél hozzászólni, akkor a "Válasz"/"Gyors válasz" gombot használd, NE a "Jelent" gombot. A "Jelent" gombbal a Staff tagjainak küldesz üzenetet.

  Kedves kezdők, lehetőleg ne kéréssel hanem tájékozódással és másoknak való segítségnyújtással kezdjétek beilleszkedéseteket.

  Ez egy fórum. Ne e-mailben vagy MSN-en kérj segítséget, hanem tedd fel a kérdésedet, úgy többen tudnak segíteni és a megoldás a többiek számára is kereshetővé válik.

  A fórum színvonalának emelése, megtartása érdekében igazodjatok a magyar helyesírás szabályaihoz és próbáljatok meg közérthetően fogalmazni

  Különösen figyeljetek a Requestz (Kérések) és a Segítség (Kérdések) fórumok közti különbségekre. Előbbibe csak a kéréseiteket írjátok, ha szeretnéd, hogy valaki feltöltsön neked egy programot, videót, stb-t, annak ott a helye, míg utóbbiba írjátok a kérdéseiteket. Speciális kérdéseiteket feltehetitek a megfelelő fórumban!

  Rossz helyre nyitott témádat, duplikált topikokat, felesleges/nem kívánatos hozzászólásokat töröltethetsz a moderátorokkal. Használd a Jelent gombot és megfelelő indoklással küldd el az adott fórum házigazdájának.

  Amennyiben nem értesz egyet a házigazda döntésével kérjük elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben vagy e-mailben. Ha úgy érzed, nem tudtok dűlőre jutni, megkeresheted az egyik senior moderátort, aki biztosan ki fogja vizsgálni az esetet.

  Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy házigazda döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.

  A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy bármilyen előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül hozzászólásokat, topikokat, vagy felhasználókat távolítsanak el a fórumról.


  A szabályok el nem olvasása (illetve tudomásul nem vétele) nem mentesít a felelősség alól!

   Current date/time is Tue Jul 23, 2019 10:58 am